ESTÜ Duyurular

SDS (Sektörde Ders ve Staj) programı kapsamında tercihlerin toplanması hk.

2023-24 akademik yılı bahar dönemi SDS programı için daha önce ön talep formunu doldurmuş olan ve programa başvuruda bulunmak isteyen HEE ve UGMB bölümü son sınıf öğrencilerinin en geç 30 Aralık 2023 Cumartesi saat 12:00'ye kadar tercih formunu doldurması gerekmektedir.

Tercih formu için tıklayınız....

İlave açıklamalar:

• Tüm tercihlerin doldurulması tavsiye edilir.
  • Başvuru değerlendirmelerinde adaylar 2022-2023 akademik yılı sonundaki GNO'larına göre her bölüm kendi içinde sıralanarak atamalar bölüme ayrılan kontenjanlara göre Bölüm Başkanlıklılarının kontrolleri dahilinde yapılacaktır.
  • Öğrencilerin SDS programına atandıkları şirketlerde başlayabilmeleri için Bahar döneminde Fakültemizde yüz yüze yürütmek zorunda olacakları herhangi bir derslerinin kalmamış olması gerekmektedir. Bu konuda dönem sonu sınav haftasının bitimini ve not girişlerini takiben ders başarı durumları için son kontroller yapılarak şirket/istasyon atamalarına ait nihai liste açıklanacaktır. SDS programına katılan öğrencilerin bahar döneminde hangi derslere kayıt olması gerektiği SDS tanıtım broşüründe yer almaktadır.
  • Tercih değerleme/atama süreçlerinin zamanında tamamlanması durumunda SDS programları kapsamında şirketlerde öngörülen başlangıç tarihi akademik takvime uygun olarak 19 Şubat 2024'tür.
  • Sunexpress şirketi, başvurusu alınan adaylar içinden belirlenecek 14 kişilik ön aday listesi için ayrıca bir değerlendirme süreci yürütecektir. Sunexpress için kontenjan dahilinde değerlemeye başvurmak isteyenler lütfen ilk sıra tercihlerinizi buna göre yapınız. Başvurular GNO'YA göre sıralandıktan sonra illere ve bölümlere göre belirlenen kontenjan dahilinde aday, şirket değerlendirmesi için yönlendirilecektir.
  • İkametle ilgili ayarlamalar (KYK yurtlarına yönelik ayarlamalar dahil) öğrencinin sorumluluğundadır. Yurtlardan staj ve işletmede mesleki eğitim yapılacağına dair yazı talep edilmesi durumunda Dekanlıkça resmi yazılar hazırlanarak ilgili KYK Yurt Müdürlüklerine verilmek üzere öğrenciye teslim edilmektedir.
  • SAW istasyonları için apron kartı çıkarılırken yetkili kurum tarafından Anadolu Yakasında İstanbul il sınırları içinde kalacak şekilde ikamet aranmaktadır. SAW istasyonları için tercihte bulunurken lütfen bu durumu dikkate alınız.
  • THY Teknik - İGA istasyonu için tercihte bulunacak öğrencilerin ulaşımla ilgili durumu için Avrupa Yakasında ikamet sağlayabilmesi yeterli olacaktır. Servis imkanlarının bu öğrenciler için sağlanacağı belirtilmiştir.

Pegasus Eğitimleri

SDS programı için tercihte bulunacak tüm öğrencilerden tercihleri arasında Pegasus istasyonları bulunanların 17-18 Ocak 2024 tarihlerinde Fakültemizde (Eskişehir'de) Pegasus eğitmenlerince düzenlenecek ve tam gün süreli planlanacak iki adet eğitime katılımı zorunludur. Bölüm Başkanlıklarında dönem sonu sınav haftası içinde kalan eğitim günleri için 4.sınıflara sınav planlaması yapılmayacak olup, yine de bu tarihlere gelen bir sınavı olan öğrenci olursa sınav programı itiraz süreci içinde mutlaka hem Bölüm Başkanlıklarında sınav programıyla ilgili hocalarımıza hem de Dekan Yardımcılığına değişiklik yapılabilmesi için bilgi sağlamalıdır.

İlaveten, SDS programı için tercihte bulunacak tüm öğrencilerden tercihleri arasında Pegasus istasyonları bulunanların HYO116 Havacılık Kuralları ve HYO422 İnsan Faktörleri derslerinden başarılı/geçer not almış olmaları gerekmektedir. Pegasus ataması yapılacak öğrencilerin bu derslere ait başarı durumları şirkete ayrıca daha sonra liste halinde iletilecektir.

Düzenlenecek eğitimler:

• SMS (Safety Management System) Initial eğitimi / 6 saat / Eğitmen: Kerim Muammer YURDUSEVEN (Pegasus)
  • Human Factor in Aviation Maintenance (Recurrent) / 5 saat / Eğitmen: Gökhan ERDOĞAN (Pegasus)

Güvenlik Bilinci Eğitimi (Kurs -1) Sertifikaları

SDS programına katılacak tüm öğrencilerin, apron kartlarının çıkarılabilmesi için yetkli bir kurumca düzenlenmiş, süresi geçerli Güvenlik Bilinci Eğitimi (Kurs -1) sertifikasına sahip olması gerekmektedir.

23 Aralık 2023 Cumartesi günü Fakültemizde düzenlenmiş olan Güvenlik Bilinci (Kurs -1) Eğitimi'ne katılmış olan öğrencilerin sertifkaları hazırlanmış olup 29 Aralık 2023 Cuma gününden itibaren Dekan Yardımcılığı ofisinden imza karşılığı teslim alınabilir.

Haklı ve geçerli mazeretleri sebebiyle, 23 Aralık 2023 Cumartesi düzenlenen eğitime katılamayan sınırlı sayıdaki öğrenci için yapılacak ilave eğitim planlaması daha sonra duyurulacaktır. Bu öğrencilerin düzenlenecek ilave eğitime de katılmamaları durumunda belgelerini Kurs-1 eğitim yetkisine sahip dış kurumlardan kendilerinin ayrıca temin etmesi gerekecektir.

Kontenjan Dağılımları

Şirket/İstasyon HEE UGMB