Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümü

Bu program ile havacılık sektörüne uluslararası standartlarda, nitelikli bakım personeli yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümü'nde Avrupa Birliği standartları SHY/EASA Part-66 Havaaracı Bakım Personeli Yönetmeliği ve SHY/EASA Part-147 Havaaracı Bakım Eğitim Kuruluşları Yönetmeliği gerekliliklerine uygun eğitim verilmektedir. Fakülte, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün SHY-147 Hava Aracı Bakım Eğitim Yetkisine sahiptir. Öğrenciler kuramsal derslerin yanı sıra aerodinamik, hidrolik sistemler, malzeme, CAD/CAM, bilgisayar laboratuvarları, gövde, motor, bremze atölyeleri ve Fakülte bünyesindeki SHY-145 onaylı bakım tesislerinde uygulamaya yönelik eğitim almaktadırlar. Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümü'ne merkezi yerleştirme ile altmış öğrenci alınmaktadır. Bölümde bir yıl İngilizce hazırlık sonrası dört yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Ayrıca müfredatta her dönem İngilizce ders bulunmaktadır. Zorunlu staj süresi kırk iş günüdür. Öğrenciler son yarıyılı sektörde ders ve staj programı şeklinde havayollarının İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir istasyonlarında gerçek bakım ortamlarında geçirebilme imkanına sahiptirler. Gerekli şartları sağlayan öğrenciler aynı zamanda SHY-147 Temel Eğitim Yeterlilik Sertifikası sahibi olabilmektedir. Bu sertifika ile lisansa bir yıl erken hak kazanmak mümkün olmaktadır. Mezun öğrenciler Türk Hava Yolları A.O., özel hava yolu işletmeleri ve havacılık alanında faaliyet gösteren diğer işletmelerin hava aracı bakım, bakım yönetimi, kalite ve teknik bölümlerinde çalışmaktadır.

Bölümün web adresi: ugmb.eskisehir.edu.tr