Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü

Havacılık sektörüne, uluslararası standartlarda, nitelikli bakım ve onarım personeli yetiştirilir. Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü'nde Avrupa Birliği standartları SHY-66 Havaaracı Bakım Personeli Lisans Yönetmeliği ve SHY-147 Havaaracı Bakım Eğitim Kuruluşları Yönetmeliği gerekliliklerine uygun eğitim verilmektedir. Fakülte, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün SHY-147 Havaaracı Bakım Eğitim Kuruluşları yetkisine sahiptir.

Öğrenciler, teorik derslerin yanı sıra Aviyonik, Mikroişlemciler, Bilgisayar, Temel Elektrik Elektronik, Elektrik Makinaları, Haberleşme Sistemleri Laboratuvarları ve Fakülte bünyesindeki SHY-145 onaylı hava aracı bakım tesislerinde uygulamaya yönelik eğitim almaktadır. Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü'ne merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır. İngilizce hazırlık programı isteğe bağlıdır. Zorunlu staj süresi kırk iş günüdür. Öğrenciler son yarıyılı sektörde ders ve staj programı şeklinde havayollarının İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir istasyonlarında gerçek bakım ortamlarında geçirebilme imkanına sahiptirler. Gerekli şartları sağlayan öğrenciler aynı zamanda SHY-147 Temel Eğitim Yeterlilik Sertifikası sahibi olabilmektedir. Mezunları; Türk Hava Yolları, özel havayolu işletmeleri, havaaracı bakım merkezleri ve havacılık alanında faaliyet gösteren diğer işletmelerin hava aracı bakım, bakım yönetimi ve teknik bölümlerinde çalışmaktadır. Ayrıca havaalanı, yolcu terminali gibi havacılığın diğer alt sistemlerinde elektrik/elektronik bakım personeli olarak da görev yapabilmektedirler.

Bölümün web adresi: hee.eskisehir.edu.tr