Havacı Kızlar Girişimciliğe Adım Atıyor

“HAVACI KIZLAR GİRİŞİMCİLİĞE ADIM ATIYOR”

Prof. Dr. Ferhan Kuyucak Şengür yürütücülüğünde TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında “Havacı Kızlar Girişimciliğe Adım Atıyor” isimli proje hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Proje 10-13 Ekim 2022 tarihlerinde Eskişehir Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmektedir.

Proje ekibinde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferhan Kuyucak Şengür yürütücü olarak, ESTÜ Öğrenme ve Öğretme Gelişimi Birimi Müdür Yardımcısı Dr. Nazire Burçin Hamutoğlu ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Havacılık Yönetimi Bölümü Arş. Gör. Hilal Tuğçe Lapçın Uzman olarak görev almaktadır. Projeye farklı üniversitelerden eğitmen olarak destek verenler arasında Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Abidin Kılıç, Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Başar, Ege Üniversitesi’nden Doç.Dr. Rüstem Barış Yeşilay, Muş Alparslan Üniversitesi’nden Doç.Dr. Zeliha Tekin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Dr. Belgin Bal İncebacak ve Arş.Gör. Aslı Sarışan Tungaç, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Girişimcilik Merkezi’nden Öğretmen Demet Eker, Öğretmen İlker Atasever ve Öğretmen Ebru Söğüt yer almaktadır. Projede Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Arş. Gör. Ferhat İnce, Havacılık Yönetimi ABD yüksek lisans öğrencisi Serhat Etgin, Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmen Nurdan Rukiye Aydın ve Öğretmen Gülay Çelik ise rehber olarak görev almaktadır.

Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 30 kız ogrenci ile etkinlik gerceklestirilmektedir.