ESTÜ'den Haberler

Mezun Buluşması - İbrahim Emre AKSU

Mezun Buluşması - İbrahim Emre AKSU

Akran Destek Programı Kapsamında Mezun Buluşması Söyleşisi

Akran Destek Programı kapsamında 8 Mayıs 2023 tarihinde Fakültemizin Uçak Gövde ve Motor Bakımı bölümünden 2017 yılında mezun olan Sn. İbrahim Emre AKSU’nun konuşmacı olduğu bir mezun buluşması söyleşisi düzenlenmiştir.

Söyleşide Sn. Aksu, eğitimlerine devam eden öğrencilere, mezuniyet ve sonrasında mesleğe atılacak ilk adıma nasıl daha iyi hazırlanabilecekleri konusunda deneyimlerini aktarmıştır. Bu çerçevede iyi bir İngilizce bilgisinin iş başvurularında ve hatta staj değerlendirmelerindeki önemi ve SHY147 sertifikalarının ve mezuniyete kadar geçen süredeki modül sınav başarısının firmalar nezdinde ne ölçüde önemli bulunduğu konularında değerlendirmelerde bulunulmuştur. Sn. Aksu, öğrencilere daha ilk sınıflardan itibaren CV hazırlanması, zaman içerisinde kazanılan yetkinliklerle birlikte CV’nin zenginleştirilmesi yönünde önerilerde bulunmuş, iş başvurularında faydalanılacak web sayfaları hakkında örnekler paylaşmış; iş ararken ücretin yanı sıra başka diğer motivasyonlar olduğunu vurgulayarak bu konudaki kişisel tecrübelerinden örnekler vermiştir.

Değerli mezunumuza bizlerle paylaşmış olduğu deneyim ve yönlendirmeleri için teşekkür eder, kendisi ile 5 Haziran 2023 tarihinde ikinci bir söyleşi planlanlandığının haberini de paylaşmak isteriz. İkinci söyleşide lisans alma süreçleri, modül sınavlarına daha iyi nasıl hazırlanabilir konusu ile birlikte hava aracı bakım personel lisans talimatındaki son değişiklikler üzerinde değerlendirmeler yapılacak olup Fakültemizin tüm öğrencileri söyleşiye davetlidir.