ESTÜ'den Haberler

Pegasus Havayolları Öğrenci-Sektör Buluşması (17.01.2024)

Pegasus Havayolları Öğrenci-Sektör Buluşması (17.01.2024)

17 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 10.00'da Pegasus Havayolları’ndan Ana Bakım İstasyonu Kıdemli Müdürü Sayın Atilla Okan Karaman, Teknik Eğitim Müdürü Sayın Ferit Saitoğlu, Teknik Emniyet Yöneticisi Sayın Kerim Muammer Yurduseven ve Teknik Eğitmen Sayın Gökhan Erdoğan Fakültemizi ziyaret etmiştir. Ziyaret kapsamında Pegasus Havayolları yönetici ve eğitmenleri ilk olarak Dekanımız Prof. Dr. Cem Çetek ile görüşmelerde bulunmuş daha sonra Fakültemiz Doç. Dr. Mustafa Öç konferans salonunda öğrencilerimiz ile söyleşi gerçekleştirmiştir.

Sn. Atilla Okan Karaman havacılıkta bakımın dijitalleşmesi konunda vurgu yapmıştır. Havacılıkta bakım eğitiminde teorik bilginin üzerine pratik bilgi ve birikimin kazanımının sağlanmasının önemine vurgu yaparak, Fakültemizde uygulanmakta olan ve Pegasus Havayolları’nın da destek verdiği SDS (Sektörde Ders ve Staj) programının bu nokta önemli bir katkı sağladığını belirtmiştir. Havacılık sektöründe her geçen gün artan uçak sayısıyla birlikte artan nitelikli insan kaynağı ihtiyacının gerekliliğini belirtmiştir.

Aynı zamanda Fakültemiz mezunlarından olan Sn. Ferit Saitoğlu, geçmişten günümüze Fakültemizin öğrencilerine sunduğu eğitimin öğrencilerin birikim ve farkındalıklarını geliştirmedeki başarısını vurgulamıştır. Havacılıktaki yeni teknolojilerin başında gelen İnsansız Hava Araçları (İHA) alanında gelecekte bakım personelinin yeni beceri ve yeteneklere sahip olması gerekeceğini ve bu ihtiyaca yönelik dönüşümün planlanması gerektiğini belirtmiştir. Konuşmasını sonlandırırken öğrencilerimizin Temel Hava Aracı Bakım Eğitimi kapsamında alacakları lisanlarının devamında Pegasus Havayolları’nın Tip Eğitimi konusunda onları bir sonraki aşamaya taşıma noktasında hazır olduğunun altını çizmiştir.

Sn. Kerim Muammer Yurduseven, Fakültemizin sahip olduğu tesis, kapasite ve deneyimli kadrosu sayesinde verilen eğitimin başarısını vurgulayarak bu sayede havacılık sektöründeki bakım personelinin temel eğitimi ihtiyacını karşılama önemli katkı sunduğunu belirtmiştir. Pegasus Havayolları’nın çalışma ortamının işbirlikçi doğası ve samimi ortamından bahsederek kişilerin kariyer hayatındaki gelişimini destekleyen imkanların altını çizmiştir. Pegasus Havayolları’nın vizyonuna ulaşmada nitelikli insan kaynağının rolünü belirtmiştir.

Sn. Gökhan Erdoğan Fakültemiz öğrencilerinin düzeylerinin sektördeki profesyonel eğitim kuruluşlarındaki öğrenciler ile aynı düzeyde olduklarını belirterek, öğrencilerimizin havacılık bakım eğitimi açısından farkındalık ve hazırbulunuşluklarının yüksek olduğunu belirtmiştir. Havacılığın doğasında çok kültürlülüğün ve geniş coğrafya kapsamının olduğunu, ancak farklı perspektiflerden oluşan bu geniş kapsamın ana odağının havacılık emniyeti ve uçuşa elverişlilik noktasında buluştuğunun altını çizmiştir.

Soru cevaplarla devam eden söyleşinin ardından değerli ziyaretçilerimize teşekkür sertifikaları takdim edilerek söyleşi son bulmuştur.