Tübitak 1005 Projesi

TÜBİTAK ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) arasında yapılan işbirliği çerçevesinde açılan "1005 - Tarımsal Araştırmalar Ortak Çağrısı” kapsamında, Fakültemizin öğretim üyelerinden Prof. Dr. T. Hikmet KARAKOÇ'un proje yürütücüsü olduğu "Sulama Etkinliğinin İzlenmesinde Kullanılacak İnsansız Hava Aracı Tasarımı, Üretimi ve Saha Testleri" isimli proje desteklenmeye hak kazanmıştır.

Projenin ana amacı, farklı sulama özelliklerine sahip ayçiçek tarlalarındaki sulama etkinliğinin belirlenmesini sağlayacak modüler bir İHA tasarımı ve üretimi olacaktır. Tasarımı yapılacak İHA sisteminin arazi testleri yapılacak ve bu testler geleneksel yöntemlerle yapılan testler ile karşılaştırılarak sistemin doğrulaması yapılacaktır. Buradan elde edilen geri bildirimler ile yapılacak kalibrasyon ve revizyonlar ile İHA sistemi son halini alacaktır. Projede; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Otonom Teknoloji ile beraber çalışılacaktır.

Projede yer alan fakültemiz akademik personeli:

• Prof. Dr. T. Hikmet KARAKOÇ (Proje Yürütücüsü)
• Araş. Gör. Murat AYAR (Araştırmacı)
• Araş. Gör. Burak TARHAN (Araştırmacı)

Proje Ortakları İHA Modülleri