ESTÜ'den Haberler

TUBİTAK 4004 Projesi

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında Havacı Kızlar Girişimciliğe Adım Atıyor başlıklı proje hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Proje 10-13 Ekim 2022 tarihlerinde Eskişehir Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilecektir. Proje ekibini kutlar başarılarının devamını dileriz.

Proje Yürütücüsü:

Prof. Dr. FERHAN ŞENGÜR
ESTÜ - Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Havacılık Yönetimi Bölümü

Proje Uzmanları:

Dr. NAZİRE BURÇİN HAMUTOĞLU
ESTÜ Öğrenme ve Öğretme Gelişimi Birimi
Arş. Gör. HİLAL TUĞÇE LAPÇIN
ESTÜ - Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Havacılık Yönetimi Bölümü

Projeye Eğitmen Olarak Destek Verenler:

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. ABİDİN KILIÇ
Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. MEHMET BAŞAR
Ege Üniversitesi’nden Doç.Dr. RÜSTEM BARIŞ YEŞİLAY
Muş Alparslan Üniversitesi’nden Doç.Dr. ZELİHA TEKİN
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Dr. BELGİN BAL İNCEBACAK ve Arş.Gör. ASLI SARIŞAN TUNGAÇ
Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Girişimcilik Merkezi’nden Öğretmen EBRU SÖĞÜT, Öğretmen İLKER ATASEVER ve Öğretmen DEMET EKER

Projeye Rehber Olarak Destek Verenler:

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü'nden Arş. Gör. FERHAT İNCE
Havacılık Yönetimi ABD yüksek lisans öğrencisi SERHAT ETGİN
Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Öğretmen NURDAN RUKİYE AYDIN ve Öğretmen GÜLAY ÇELİK

Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kız öğrencilerine yönelik yürütülecek olan proje kapsamında STEM temelli disiplinlerarası girişimcilik eğitimleri ile girişimcilik becerileri ve 21. YY yetkinliklerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. “HAVACI KIZLAR GİRİŞİMCİLİĞE ADIM ATIYOR” isimli proje dört gün sürecek olup “İşimi nasıl kurdum?”, “Oyunlarla Girişimcilik Atölyesi”, “Dijital Girişimciliği Öğreniyorum”, “Sosyal Girişimciliği Öğreniyorum” gibi birçok eğitim etkinlikte yer almaktadır.
Projenin sürdürülebilirliği bakımından etkinliğe yönelik tüm bilgiler, katılımcılara ve toplumun diğer kesimlerindeki ilgili araştırmacılara ulaştırmak amacıyla projenin sosyal medya hesaplarında paylaşılmaktadır.