ESTÜ'den Haberler

2209a Proje Deneyim Paylaşımı

27 Ekim 2022 tarihinde, Hava Trafik Kontrolü Bölümü öğrencisi Ahsen Şimal ACAR ve Hava Trafik Kontrolü Bölümü mezunu Sermet Eren ÖZTÜRK tarafından TÜBİTAK 2209a tip projelerde başvuru süreci ve proje konusunda kişisel deneyimlerini aktardıkları bir seminer düzenlenmiştir. Konuşmacı öğrenciler, Prof. Dr. Öznur USANMAZ danışmanlığında yürüttükleri bu projenin akademik yetkinliklerini artırarak yeni kazanımlar elde etmelerine imkan sağladığını ifade etmişlerdir. 2209a projelerinin aynı zamanda bitirme ödevleri ile eş zamanlı olarak yürüyebileceği, böylece bitirme ödevi çalışmalarının bir TÜBİTAK proje programı çerçevesinde hazırlanabileceği konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulunmuşlardır. Konuşmacılar, en fazla 12 ay sürebilen ve 6000 TL maksimum bütçeli 2209a tip projelerde öğrencilerin proje yürütücüsü olduğunu, henüz öğrencilik esnasında proje yönetimi konusunda değerli bir tecrübe kazanılabileceğini ve bunun sonucunda da öğrencilerin özgeçmişlerinde bir TÜBİTAK projesi yönetme becerisine sahip olduklarını kanıtlayabileceklerini değerlendirmişlerdir.

ETKİNLİK FOTOĞRAFLARI